Dummy tréning

Természetesen nem kell sajnálni azokat a családi kutyákat akik „csak” családi kutyák és nem járnak vadászni, „pusztán” aktív részei a család életének. Ők is nagyon boldogok, de kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy egy retriever beérje ennyivel. Egy retriever életeleme a mozgás, úszás, kirándulás. Többségük nagyon szeret úszni és a víz bármi nemű formája pancsolni hívja őket. Szeretnek kirándulni és nagyon szeretik a mezőt. Azoknak a gazdiknak, akiktől a vadászat gondolata is távol áll, és retrieverük van most már elég sokféle lehetőségük van sportolni a kutyájukkal. Kellemes időtöltés kutyának Gazdának egyaránt. Az egyik ilyen lehetőség a dummy tréning.

Mi is az a dummy?
Apport tárgy speciális anyagból speciális anyaggal töltve, ami úszik a vízen, nem süllyed el vagy ázik át. Van rajta egy kis fül, amivel könnyű viszonylag messzire dobni.
Retriever tréning dummy-val a kilencvenes évek óta van Magyarországon. A sport magyar úttörői Kökény Rita és Király Olivér. Követőik és tanítványaik voltunk sokan, a teljesség igénye nélkül (ne sértődjön meg, aki kimaradt csak szóljon és pótolom :o) : Eszli Kati és Laci, Karai Csaba, Böszörményi Andi és Zsolt, Török Zsolt.
Aki "megfertőződik" ezzel a sporttal, úgyis találkozni fog velük.