KutyaOvi

A kiskutyák egy biztonságosan elkerített területen szabadon engedve, együtt játszva tanulják a társas viselkedést, a konfliktus helyzetek megoldását.

A kommunikációt tréner segíti.

Az Ovis csoportos foglalkozások anyaga: kapcsolatépítés, néven szólítás, szemkontaktus, tiltó szó ismerete-tiszteletben tartása, laza pórázon sétáltatás és behívás.

Az oktatás a neveléssel kezdődik, amire egy kölyök kutya esetében az ovis foglalkozások adnak lehetőséget. Itt mi oktatunk Téged, hogy otthon hogyan neveld jól a kutyádat. Hogyan üdvözöld, hogyan játsz, hogyan kommunikálj vele, hogyan etesd, hogyan sétáltasd és hogyan fegyelmezd. Egy kölyök kutya nem képes 10-15 percnél tovább használható állapotban lenni és maradni, ez pedig heti 1-2 alkalommal nagyon kevés ahhoz, hogy jól nevelt kutya váljon belőle. A hangsúly ebben az életkorban az otthoni dolgokon van. Több éves tapasztalat, hogy hiába kínlódunk a sulin vagy a mezőn együtt hetente akár több alkalommal is hónapokon át, nem lehetünk elég hatékonyak, ha az otthoni dolgok nincsenek rendben. Ha nem vagy biztos benne, hogy mikor és hogyan csinálod jól, gyere minél előbb és megkíméled magad egy csomó bosszúságtól. Könnyebb jól nevelni, mint majd egy-másfél éves kutyával megértetni, hogy ami eddig ment már nem jó így tovább. Nagyon cuki amíg kicsi, egy kölyökre nem néznek csúnyán még akkor se ha felugrál, de mi a helyzet egy 30 kilós borjú méretű neveletlen jószággal…